Choose your country
Kooiaapconstructie en thermisch verzinken: de Gouden Combinatie

 
December 2015

Kooiaapconstructie en thermisch verzinken:
“de Gouden Combinatie”

Een trailer die geschikt is voor een meeneemheftruck wordt vaak uitgerust met een stuuras, contragewicht en andere kostprijsverhogende opties. Een lange levensduur is dan van groot belang om de Total Cost of Ownership te verlagen.

Thermisch verzinken Het beste voor uw trailer!

Waarom is thermisch verzinken juist zo belangrijk bij een kooiaap oplegger / aanhangwagen?
Roest kan de levensduur fors verkorten. Om dit te voorkomen kiezen onze klanten bij een trailer voor een meeneemheftruck altijd voor een thermisch verzinkt chassis. Met een meeneemheftruck hebben we te maken met staal op staal contact. Een normale oppervlaktebehandeling (bijvoorbeeld KTL of schooperen) is een laagje op het staal welke na verloop van tijd wordt doorbroken door het intensieve staal op staal contact. Zodra dit “laagje” is doorbroken, is roest niet meer te voorkomen.

Thermisch verzinken is de uitkomst voor het intensieve staal op staal contact. Bij dit proces gaat het gehele chassis inclusief de aansluiting voor de meeneemheftruck in een zinkbad van 450 graden, het zink komt in alle hoeken en gaten. Het staal gaat een legering aan met het zink, wat een permanente bescherming tegen roest geeft. Trailers met deze behandeling hebben minimaal twintig jaar geen last meer van roest. Uniek is dat ook onze heavy duty opbouw aan de voor- en achterzijde standaard thermisch verzinkt is en daarna gespoten wordt in de gewenste kleur.

Robuust chassis
Voor een lange levensduur is ook een robuust chassis noodzakelijk. Onze opleggers mogen 18 ton technische schoteldruk hebben, standaard! Daarnaast is er veel aandacht gegeven aan de constructie van de achterkant. Voor een stuuras is een verjonging van de chassisbalk nodig, terwijl er juist extra sterkte nodig is voor een zware kooiaap.

Via onze Trailerconfigurator op onze website kunt u zelf naar uw wens uw kooiaap trailer samenstellen en zelfs direct een online offerte ontvangen. In de offertelijst kunt u uw lokale dealer selecteren. Maak mijn offerte!

Afleveringen

CITY kooiaapopleggers voor Houthandel Goedkoop

via Volvo Group Truck Center

Houthandel Goedkoop heeft gekozen voor twee thermisch verzinkte CITY kooiaapopleggers, uitgerust met een stuuras, kantbalk met gatenprofiel en klemrongen. Houthandel Goedkoop maakt intensief gebruik van de kooiaap constructie, voor de gebruiksvriendelijkheid voor hun chauffeurs hebben zij gekozen voor pneumatisch uitschuifbare kokers, met een druk op de knop zorgt dit systeem ervoor dat de kokers binnen enkele seconden in- of uit te schuiven zijn.

Meer afleveringen »

Gestuurde Kooiaapopleggers voor Cevotrans uit Oisterwijk

Kooiaapopleggers zijn zoals eerder genoemd vaak erg rijk uitgerust, ook deze opleggers van Cevotrans zijn daar een mooi voorbeeld van. Het bedrijf rijdt met dakelementen en isolatieplaten in alle vormen en maten. Een hydraulisch bediend hefdak, uitneembare plankhouders op alle rongen, kopschot en achterportaal en een zware kooiaapaansluiting zijn de meest opvallende opties. Ook dit bedrijf heeft bewust gekozen voor een geheel thermisch verzinkt chassis!

Meer afleveringen »
 

 


« Terug naar nieuws