Choose your country
Negen Tracon trailers voor Van den Haak

Van den Haak, gevestigd in Geldermalsen, heeft onlangs negen nieuwe Tracon opleggers in gebruik genomen. De trailers werden geleverd door de Van Dijk Groep. Een en ander vloeit voort uit de uitgebreide samenwerking van Tracon Trailers met Van Dijk Groep.

Van den Haak is een geavanceerd transportbedrijf met inmiddels meer dan een eeuw ervaring in distributie. De ambitie van het bedrijf is de klant te laten besparen op de distributiekosten. Het bedrijf is zelfstandig en heeft zich voor een fijnmazig netwerk aangesloten bij TransMission. De diensten zijn: 24-uurs dagdistributie in de Benelux, nachtdistributie en warehousing. Daarnaast heeft Van den Haak ook extra services als track & trace, in- en uitpakken, assembleren, installeren en retourlogistiek. Met een wagenpark van 95 eenheden verzorgt Van den Haak haar dienstenpakket. Herman Vermeulen, operationeel directeur: “De nieuwe Tracon trailers zijn een uitbreiding van onze activiteiten. We hebben een aantal klanten in de Automotive-sector en daarvoor zijn deze opleggers. Feitelijk zijn ze toegesneden op het vervoer voor een bepaalde klant, pendelwerk tussen verschillende vestigingen, maar we hebben ze zodanig uitgevoerd dat ze breder inzetbaar zijn.”

 

 V.l.n.r. Herman Vermeulen - Transmission | Van den Haak, Hans Weerheim - Tracon Trailers en Eddy Kroes - Van Dijk

Perfecte configuratie

Het betreft twee-assige huifopleggers, met een verzwaard chassis. “Dat is een bewuste keuze. Hiervoor hadden we voor dit werk drie-assige trailers met een hefbare as. In de praktijk bleken deze trailers onderhoudsgevoeliger door de derde as. In het werk hebben we feitelijk aan gewicht nooit meer dan 10 ton lading. Samen met Van Dijk hebben we de configuratie samengesteld. Een groot voordeel is dat Tracon een samenwerkingsverband heeft met de Nederlandse Volvo Trucks-dealers en dus ook met de Van Dijk Groep. Zo hebben deze trailers trommelremmen en is het een volledig huif, waardoor we ook aan de zijkant kunnen laden en lossen. Dat laatste is om de trailers ook op ander werk in te kunnen zetten. Van Dijk verzorgt het volledige onderhoud aan het getrokken materieel, in totaal vijftig trailers. Daarnaast hebben we ook alle laadkleppen in onderhoud gegeven. Voor ons is het een enorm efficiënte samenwerking. Zij weten wat we nodig hebben en kunnen snel en flexibel handelen.”

 

Tracon Ecocombi

Niet voor niets kiest Transmission | Van den Haak voor de combinatie Tracon Ecocombi en Van Dijk Groep. Zo is Tracon Ecocombi al 34 jaar het merk dat bekend staat om het ontwikkelen van innovatieve transportoplossingen. Op de website van Tracon Trailers kan met de unieke Trailerconfigurator de oplegger met uitgebreide opties en mogelijkheden naar wens worden samengesteld. Er is keuze uit bijna 1.000 basismodellen en ruim 800 opties, zodat nagenoeg aan elke wens kan worden voldaan. Tracon maakt gebruik van zeer moderne productiefaciliteiten waar zoveel mogelijk het gebruik van robots wordt ingezet. Daardoor is Tracon in staat om vergaand op klantwens te leveren. Maatwerk voor een standaardprijs! Die nu ook via Van Dijk Groep met uitgebreide service te verkrijgen is.


« Terug naar nieuws