Choose your country
Van den Broek investeert fors

Van den Broek Logistics investeert in wagenpark

Onze klant Van den Broek Logistics uit het Brabantse Helmond heeft met maatschappelijk verantwoorde investeringen het nieuwe jaar goed ingezet. Zo werden er eind december maar liefst 15 nieuwe Scania’s geleverd van de R-serie. Deze 410 pk sterke trekkers uit de Streamline serie zijn uitgerust met de schone euro-6 motor.

Volgens directeur Willie van den Broek  zal meer dan de helft van deze trekkers ingezet gaan worden als LZV-trekker. Van den Broek: "Momenteel zijn al acht van deze nieuwe trekkers voorzien van een LZV-ontheffing. Met een ontheffing alleen zijn we er natuurlijk niet. We werken samen met Verkeersschool Kees van Iersel om een aanzienlijk aantal chauffeurs te scholen tot gecertificeerd LZV-chauffeur. Deze samenwerking bevalt heel goed en toont ook hoge slagingspercentages. Dat deze cursus ook een bijdrage levert in de nascholing van onze medewerkers is natuurlijk een bijkomend voordeel. Momenteel is al zeker 75 procent van onze 80 chauffeurs voorzien van de benodigde punten voor de Code 95 waarmee we dus mooi op schema lopen."

Het is voor het logistieke bedrijf erg belangrijk dat de nieuwe trekkers voorzien zijn van de schone Euro 6 motor. Van den Broek: "Deze heeft namelijk een aanzienlijke reductie van uitstoot van vervuilende stoffen wat uiteraard ieders leefmilieu ten goede komt. Dit sluit weer naadloos aan op de eerste stappen die we gemaakt hebben op het pad van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Dit was een bedrijfsfilosofie die we immer al nastreefden echter momenteel is het mogelijk geworden om dit te laten toetsen en zelfs om ons hiervoor te laten certificeren, middels de MVO-prestatieladder. Een mogelijkheid die we dus met beide handen aan hebben gegrepen en naar verwachting zal medio Q2 2014 dan ook de certificering volgen."

De volgende investering die in dezelfde maand werd geleverd zijn maar liefst vijf nieuwe Combitrains van Tracon waarmee Van den Broek Logistics het aantal LZV’s binnen het bedrijf zag uitgroeien naar een totaal van zeven configuraties. Die nieuwe Combitrains zijn vier schuifzeilers en één koeler. Deze Combitrain heeft een lengte van 8.10 meter en is daardoor te koppelen met elke willekeurige volgoplegger van 13.60 meter. Deze zijn tevens voorzien van een ondervouwende laadklep waarmee ze probleemloos ingezet kunnen worden in de stadsdistributie.

Frank van Rooij is als Logistics Manager werkzaam bij Van den Broek Logistics en legt de importantie hiervan uit: "Binnen Nederland zijn we voornamelijk actief in het distributiewerk en wij pionieren hierin door dit werk ook met onze LZV’s te verzorgen. Onze chauffeurs lossen voornamelijk complete of grote blokvrachten met de 13.60 meter lange volgtrailer waarna de rest van de route solo gereden wordt met de Combitrain."

"Door de beperkte lengte, gestuurde as en de ondervouwklep behoort ook stadsdistributie dus tot de mogelijkheden. Wanneer ook de Combitrain leeg is pikt onze chauffeur de volgtrailer weer op waarna de complete configuratie in de praktijk onderweg weer beladen zal worden voor de thuisbasis. Hiermee zorgen we voor een optimale benutting van ons trekkend voertuig waarmee we ook aantonen dat we erop gebrand zijn om actief mee te denken in nieuwe mogelijkheden om ons transport zo efficiënt en verantwoord mogelijk in te delen."

Ter completering van de Combitrains zijn afgelopen maand ook 10 nieuwe distributietrailers door Van den Broek Logistics in gebruik genomen. Deze trailers zijn ook allemaal geschikt gemaakt voor het “doorladen” met de Combitrains zodra deze daarachter gekoppeld zijn.

Van de bestaande trailervloot zijn er verder een twintigtal opleggers voorzien van de nodige aanpassen en vervolgens herkeurd tot LZV-trailer om zo een grote flexibiliteit te verkrijgen inzake het voorladen en omkoppelen van de trailers. Het Helmondse bedrijf kan dus met een goed geoutilleerd en vooruitstrevend wagenpark voor de dag komen in 2014 en toont aan klaar te zijn voor de toekomst.


Bron: Transport-online


« Terug naar nieuws