Choose your country
Europese primeur: online TRAILERCONFIGURATOR

Europese primeur: online TRAILER CONFIGURATOR met prijzen

Door de sterke opkomst van internet de laatste twee decennia is het aankoopproces sterk veranderd. Steeds meer mensen laten zich online informeren voordat ze aankopen doen, ook de trailerbranche ontkomt daar niet aan. Dat is voor Tracon Ecocombi de beweegreden geweest om als eerste in Europa een uitgebreide Trailer configurator te ontwikkelen. De afgelopen 1,5 jaar heeft een projectgroep van vier  mensen bijna continu gewerkt aan de nieuwe website van Tracon Ecocombi en de Trailerconfigurator. Het resultaat mag er zijn! Een nieuwe website en een zeer complete Trailer configurator  met uitgebreide toelichting, foto’s en prijzen.

De Trailer configurator, veel keuze. Met de Trailer configurator kan iedereen snel en eenvoudig een trailer uitzoeken en naar wens samenstellen. Er is keuze uit maar liefst 1.000 basismodellen en ruim 800 opties. De Trailer configurator is een keuzehulp waar de gebruiker stap voor stap zijn keuze mee maakt, zo worden er alleen opties getoond die van toepassing zijn op het gekozen model. De prijzen zijn volledig zichtbaar, dus eerst anoniem oriënteren is geen probleem. Voor een offerte met een mooie lay-out dient ook de laatste stap doorlopen te worden.

Is dit een eerste stap naar het online (ver-)kopen van trailers? Volgens verkoopdirecteur Hans Weerheim zeker niet. Met deze Trailer configurator willen wij een geïnteresseerde de gelegenheid bieden om zich eerst uitgebreid online te informeren. Met deze unieke tool kan de klant nog beter een gefundeerde keuze maken uit het grote aanbod van mogelijkheden. Heeft u liever dat wij de offerte maken? Dat doen wij graag! Geef uw gegevens door en u ontvangt de gewenste offerte per mail. Graag komen wij of onze dealer daarna langs om deze keuze verder door te spreken. De aankoop van een trailer blijft wat ons betreft een persoonlijke zaak.

Is de Trailer configurator alleen voor de eindklant? Nee, een van onze hoofddoelen blijft de verkoop via (truck-) dealers. Deze kunnen inloggen en met hetzelfde systeem een offerte voor hun klant maken inclusief hun eigen logo. De Trailer configurator leidt de verkoper door het systeem en begeleid hem en de klant door het geven van een uitgebreide toelichting met foto’s. Zelfs het bestellen bij Tracon is met één druk op de knop volledig geautomatiseerd. Hiermee kan de dealer met een beperkte inspanning zijn klant beter van dienst zijn en meer (werkplaats-) rendement genereren.

En de toekomst? De Trailer configurator is niet statisch en zal blijven ontwikkelen. Het doel is uiteindelijk een compleet trailerprogramma aan te kunnen bieden mede ook door te gaan samenwerken met andere merken. Later dit jaar worden er ook leaseprijzen toegevoegd en wordt de Trailer configurator vertaald in diverse talen. Dit is nodig voor het verder uitbouwen van ons netwerk met internationale agenten.

Afspraak? U wordt van harte uitgenodigd de website en de Trailer configurator te ontdekken. Wilt u een afspraak maken dan kunt u dat op verschillende manieren doen: via www.tracontrailers.nl, via verkoop@tracontrailers.nl of telefonisch 0183-712900.

Tot ziens!

 TRAILERCONFIGURATOR


« Terug naar nieuws