Choose your country
LZV ECOCOMBI definitief losgelaten in Nederland!

De LZV of ecocombi wordt definitief toegestaan op de Nederlandse wegen. Dat heeft minister Schultz van Haegen (Infra en Milieu) donderdagmorgen bekendgemaakt. Uit uitgebreide proeven blijkt dat dit type vrachtwagen zuiniger en dus goedkoper en schoner is dan gewone vrachtwagens. Met dit besluit loopt Schultz van Haegen vooruit op Europa, die internationaal transport met LZVs nog verbiedt. Het is onbegrijpelijk dat de Europese Unie wel ambities toont om wat te doen aan efficiënt transport, maar deze kans laat liggen, aldus Schultz van Haegen.

Afgelopen jaar reden er in Nederland officieel 400 extra lange en zware vrachtwagens (LZVs), maar naar verluidt zijn dat er inmiddels al meer dan 600. In dat jaar hebben ze 20 miljoen vrachtauto kilometers bespaard. Door LZVs niet langer in een proef, maar permanent toe te staan, wordt het voor de transport sector interessant om hierin te investeren. Schultz van Haegen: "Doordat er per LZV meer vervoerd kan worden, dragen deze vrachtwagens bij aan een betere benutting van de weg, lagere transportkosten en minder belasting voor het milieu."

De Nederlandse regering pleit in Europa al jaren voor het toestaan van LZVs in het Europese wegtransport. Minister Schultz van Haegen wil met deze stap het signaal richting Europa afgeven dat het gebruik van LZVs een positieve impuls voor het wegtransport is. Op dit moment spreekt de EU, in het kader van het Witboek Transport, over nieuwe voorstellen op het gebied van wegtransport. De inzet van Nederland is om barrières in regelgeving zo snel mogelijk aan te pakken. Hierbij wordt ook gedacht aan het toestaan van aerodynamischer vormgeving van trucks en aan vrije cabotage in heel Europa. Bij dat laatste kunnen buitenlandse chauffeurs in andere landen transport verrichten. Schultz: "Het zijn dit soort regels die grote belemmeringen vormen voor onze sterke Nederlandse transportsector, maar ook voor efficiënt vervoer in Europa. Het zijn de quick wins voor de Europese transportsector."

TRACON ECOCOMBI

Onder de naam Tracon Ecocombi ontwikkelen en produceren wij LZVs. Wij leveren ook aan andere trailerbouwers onder hun eigen merk. Wij kunnen ALLE mogelijke LZVs leveren, zoals:

- dolly’s hoog en laag gekoppeld
- combitrains met vast asstel, mogelijk met verschuifbare opbouw, voor container, plywood, koeler en schuifzeiluitvoering
- combitrains met schuifbaar asstel, voor container, plywood, koeler en schuifzeiluitvoering
- insteekdolly en bijbehorende oplegger, voor container, plywood, koeler en schuifzeiluitvoering
- middenassers
- opleggers met vangmuilkoppeling (ook te monteren op bestaande voertuigen)

Door ons brede assortiment en onze specialistische kennis zijn wij in staat om voor u de beste configuratie te kiezen!


« Terug naar nieuws