Choose your country
Nieuws

9 Tracon LZV Combitrains voor Vos Logistics

Gecombineerde inzet LZV en LNG trucks Verhoging van efficiency en duurzaamheid Mogelijkheden voor internationale inzet   Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics,  breidt de nationale distributievloot uit met 9 LZV combitrains; 3 kasten en 6 schuifzeilers. Met deze uitbreiding is... Lees meer »

Transport Compleet 2017

Het is weer zover! 5, 6 en 7 september staat alweer de 13e editie van Transport Compleet voor de deur in Gorinchem. Ook dit jaar is er weer ontzettend veel diversiteit. Onze dealers Bluekens Truck & Bus, van Dijk en het Volvo Group Truck Center zijn te bezichtigen op stand 252! Ook Tracon... Lees meer »

LeKo Expeditie rijdt voor BVA-Auctions

LeKo Expeditie uit Alkmaar is in 2006 ontstaan door een samenvoeging van de bedrijven Dolf Leegwater Expeditie en Kok Transport. Een vrij jong en dynamisch bedrijf. Alles wat zij vervoeren gebeurt met uiterste precisie en aandacht.  Zoals ze zelf zeggen ‘’Wij behandelen elk transpor... Lees meer »

Multifunctioneel Container Chassis van Tracon

Een multi-chassis met een lange levensduur, hoge gebruiksvriendelijkheid en lage kosten per kilometer! Het volledig thermisch verzonken chassis kan in het midden, achter en optioneel aan de voorzijde uitgeschoven worden. Een belangrijk voordeel is het feit dat bij dit chassis het asstel op meerdere ... Lees meer »

Zware kastenopleggers van Tracon

Kastenopleggers worden vaak ingezet voor zwaar gebruik met heftrucks of elektrische pompwagens, de wanden hebben daardoor veel te lijden. Tracon levert de opleggers met een unieke heavy duty stootrand uit één lengte met een dikte van 5mm en een hoogte van 400mm. Deze zogenaamde badkuip... Lees meer »

Thermisch verzinken in kleur

Vanaf nu is het mogelijk om een thermisch verzinkt chassis in kleur te bestellen. Het thermisch verzinken bestaat uit een dompelbad waar het chassis volledig in gaat, het zink komt overal. Het is geen gespoten laagje maar een legering, verzinken is de meest ultieme oppervlaktebehandeling. Roest is v... Lees meer »

De Tracon Strap als ladingszekering

Uw lading snel en veilig vastzetten? Tracon Strap biedt de oplossing; Dit doordachte systeem bestaat uit een rail met variabele spanbanden. De rail is net zo lang als de trailer, de spanbanden kunt u met weinig moeite door de gehele trailer schuiven en vastzetten op een gewenste positie. Het systeem... Lees meer »

Tevreden klant Internationaal Transport Charlier & Zonen uit Belgie

Internationaal Transport Charlier & Zonen uit België hebben onlangs een nieuwe order geplaatst voor vier Tracons en vier Volvo’s FH. Charlier & zonen is al vele jaren een trouwe klant van het Volvo Truck Center in België. Vorig jaar werden dan ook de eerste Tracons voor Charl... Lees meer »

Transport Compleet Hardenberg

Professionals uit de transportwereld: van (inter)nationale marktleiders in bedrijfswagens, tot regionale aanbieders van onderdelen en track & trace software waren te vinden op de beurs in Hardenberg. Ook de Volvo Dealers  waren van de partij: Harbers Trucks B.V, Paashuis Bedrijfswagens en N... Lees meer »

Nieuw bij Tracon; Dubbelstock trailers!

Voor transporteurs waar LZV geen oplossing biedt, of landen waar LZV niet is toegestaan biedt de Dubbelstock trailer een oplossing. Door onze ruime ervaring in het Lang Zwaar Vervoer is de uitbreiding van ons assortiment met Dubbelstock trailers daarom een logische stap. Met twee Dubbelstock trailer... Lees meer »

Kooiaapconstructie en thermisch verzinken: de Gouden Combinatie

  December 2015 Kooiaapconstructie en thermisch verzinken: “de Gouden Combinatie” Een trailer die geschikt is voor een meeneemheftruck wordt vaak uitgerust met een stuuras, contragewicht en andere kostprijsverhogende opties. Een lan... Lees meer »

LZV's mogen vanaf 2017 grens over naar Belgie

BRUSSEL - De Benelux Unie heeft maandag na overleg besloten dat Nederlandse en Belgische LZV’s op elkaars grondgebied mogen rijden. Dat betekent dat Nederlandse LZV’s  / ecocombi’s grensoverschrijdend ingezet kunnen worden. De Benelux Unie heeft tegenover Europarlementslid Phi... Lees meer »

Tien Tracons voor Beekman Transport

Afgelopen jaar zijn er bij Beekman Transport te Apeldoorn door Harbers Trucks drie Volvo FM Trekkers afgeleverd. Ook zijn er onlangs via Harbers Trucks bij Beekman Transport vier Tracon schuifzeilopleggers afgeleverd en vier plywood opleggers. Deze bevielen zo goed dat er wederom twee in bestelling ... Lees meer »

BedrijfsautoRAI 2015

Komende week zal Tracon Ecocombi aanwezig zijn op de BedrijfsautoRAI 2015. Tracon Ecocombi staat al meer dan 34 jaar bekend om het ontwikkelen van innovatieve transportoplossingen, een lange levensduur en een robuuste bouwwijze. Lange levensduurDe producten van Tracon Ecocombi zijn geconstrueerd vo... Lees meer »

Tracon op de BedrijfsautoRAI 2015

Tracon staat van 20 tot 24 oktober op de BedrijfsautoRAI in Amsterdam. Wij zijn te vinden in hal 7, stand 206. Heeft u kaarten van ons gehad? U kunt deze hier registreren. ... Lees meer »

Samen sta je sterk!

‘’Een goed product verkoopt zichzelf’’ zegt men wel eens, maar de service na de verkoop is zeker ook belangrijk. Mede daarom hebben wij de handen ineengeslagen met veel lokale Volvo Truck dealers. Samen delen wij de filosofie voor een duurzame combinatie en een lange lev... Lees meer »

Tracon op Transport Compleet 2015

Op 1, 2 en 3 september 2015 vindt Transport Compleet plaats in Evenementenhal Gorinchem. Drie dagen lang informeren en inspireren ruim 250 gerenommeerde bedrijven uit de transportsector u. Tracon zal hierbij ook aanwezig zijn op de stand bij Volvo en Renault. Transport Compleet is een beleving: een ... Lees meer »

Met Tracon "cool" de zomer in!

Met Tracon "cool" de zomer in! Uw wagenpark is een grote kostenpost in uw bedrijf. De vraag is dan ook hoe je als ondernemer hierop kan besparen. Voor vragen over besparingen op uw trailers bent u bij Tracon aan het juiste adres. Tracon staat bekend om haar degelijke bouwwijze en haar lange levensd... Lees meer »

Nieuwsbrief maart

Lange levensduur: DE TOEKOMST! In Nederland kiezen veel transporteurs voor degelijke opleggers met een lange levensduur. Door een langere levensduur zijn de kosten per kilometer het gunstigst. Zeker als u opleggers koopt met veel opties zoals een stuursysteem en/of laadklep is het gunstig om o... Lees meer »

Onderzoek: LZVs zijn veilig

LZV’s (of ecocombi’s) zijn goed voor de doorstroming van het verkeer en kunnen er veilig aan deelnemen. Er zijn tussen 2011 en 2013 slechts 10 ongevallen waarbij LZV’s betrokken waren. Dat meldt TLN op basis van een nieuw rapport van Arcadis.  Transport en Logistiek Nederland... Lees meer »

Benelux proef met LZV binnenkort mogelijk

De Benelux unie werkt aan een Verordening die een grote praktijkproef met de LZV of Ecocombi tussen Nederland en België mogelijk maakt. Transport en Logistiek Nederland (TLN) is blij met het initiatief en hoopt dat de proef zo snel mogelijk van start kan gaan. Hiermee laat de Benelux zien dat h... Lees meer »

Negen Tracon trailers voor Van den Haak

Van den Haak, gevestigd in Geldermalsen, heeft onlangs negen nieuwe Tracon opleggers in gebruik genomen. De trailers werden geleverd door de Van Dijk Groep. Een en ander vloeit voort uit de uitgebreide samenwerking van Tracon Trailers met Van Dijk Groep. Van den Haak is een geavanceerd transportbed... Lees meer »

Nieuwsbrief september

TRACON TRAILERS VIA VOLVO TRUCK DEALERS Tracon Trailers is in Nederland en Belgie gaan samenwerken met lokale Volvo Truck-dealers. Met deze samenwerking kunnen de Volvo Truck-dealers de service naar hun klanten uitbreiden. Voor Tracon betekent deze samenwerking een forse vergroting... Lees meer »

Transport Compleet 2014

Op Transport Compleet van dinsdag 2 t/m donderdag 4 september in Gorinchem wordt Tracon Trailers vertegenwoordigt door de Volvo Truck dealers Van Dijk Groep, Bluekens Truck en Bus en Volvo Group Truck Center. Op het buitenterein staan 2 nieuwe Tracon opleggers. Binnen kunt u ons vinden op stand 285... Lees meer »

Duizendste LZV op weg

Een mijlpaal voor het Nederlandse wegtransport: vandaag werd de duizendste LZV-ontheffing uitgegeven. Transportbedrijf Van der Velden uit Bleiswijk kreeg vanmiddag op een bijzondere manier de duizendste LZV-ontheffing van Nederland uitgereikt: uit handen van minister Schultz-van Haegen van Infrastr... Lees meer »

Grensoverschrijdende inzet LZV beperkt mogelijk

De Europese verkeersministers hebben donderdag gestemd over de aanpassing van maten en gewichten voor trucks. De algemene regelgeving werd net als in het Europees Parlement goedgekeurd, maar ook de verkeersministers zeiden ‘nee’ tegen EU-brede grensoverschrijdende inzet van LZV’s. ... Lees meer »

Schultz pleit voor grenzenloze LZV's

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu blijft haar Duitse en Belgische collega’s bij iedere gelegenheid herinneren aan de mogelijkheid van grensoverschrijdende inzet van LZV’s. Schultz gelooft dat er ‘op termijn wel mogelijkheden ontstaat bij onze buurlanden&rsq... Lees meer »

LZV Belgie gaat nu echt van start!

Met de publicatie van het ministerieel Besluit over de vergunningsaanvragen is het hele wetgevingstraject voor de proef met ecocombi’s in Vlaanderen afgerond en kan de pilot nu echt van start gaan. Bedrijven hebben tot 1 juni 2014 de tijd om zich aan te melden. Nadat in december 2013 al het m... Lees meer »

Uitbreiding Dealer netwerk Volvo Trucks

Uitbreiding Dealer netwerk Volvo Trucks Sinds de introductie van de Trailerconfigurator breidt ons dealernetwerk zich snel uit. Wij hebben gekozen om samen te werken met de Volvo Truck dealers in Nederland en België. Inmiddels zijn veel dealers reeds gestart, anderen volgen in snel tempo. Op d... Lees meer »

Vlamingen gaan van start met LZV

Volgens TLN start de proef met de Vlaamse LZV’s waarschijnlijk al in april van dit jaar. Het uitvoeringsbesluit is inmiddels goedgekeurd en zodra dat gepubliceerd is kunnen transportbedrijven zich aanmelden voor de proef. Merkwaardig is dat het ministerie pas na aanmelding tien trajecten gaat... Lees meer »

Snelwegen vol supertrucks

 Rijkswaterstaat (RWS) gaat het wegennet voor extreme transportreuzen fors uitbreiden. Daarmee wordt de deur wagenwijd opengezet voor supertrucks van 25 meter lengte, waarvan er over enkele maanden meer dan duizend zullen rondrijden op de Nederlandse wegen.  Dat verwachten Transport e... Lees meer »

Maurik van den Heuvel 15e in de DAKAR!

Maurik van den Heuvel van het team DakarSpeed heeft Le Dakar 2014 getrotseerd. Het team heeft gereden met een potente DAF CF T4 Rallytruck die hen geen seconde in de steek heeft gelaten. De rallytruck is volledig gebouwd om maximaal te presteren in de zwaarste rally ter wereld; Le Dakar. En zwa... Lees meer »

Van den Broek investeert fors

Van den Broek Logistics investeert in wagenpark Onze klant Van den Broek Logistics uit het Brabantse Helmond heeft met maatschappelijk verantwoorde investeringen het nieuwe jaar goed ingezet. Zo werden er eind december maar liefst 15 nieuwe Scania’s geleverd van de R-serie. Deze 410 p... Lees meer »

Elegante Tracon combinatie voor Rossenaar uit Edam

Rossenaar uit Edam heeft van de week zijn complete LZV combinatie in ontvangst genomen. Het betreft een oplegger- wipkar combinatie. Deze robuuste combinatie is uitgerust met doorlaaddeuren, heavy duty overrijplaat, een speciale ondervouwende laadklep die in een tweede hogere stand gezet kan worden ... Lees meer »

DAKARSPEED op Pre-Proloog dag

Het team van DAKARSPEED met Maurik van den Heuvel als rijder heeft zondag 10 november op de DAKAR Pre-Proloog dag in Valkenswaard een schitterende prestatie neergezet: de 6e plaats! Direct achter de twee fabrieksteams van Veka en De Rooij. Dat beloofd wat voor de echte DAKAR! Wij wensen het DAKARSP... Lees meer »

Vijf LZV Combitrains voor van den Broek Logistics uit Helmond

LZV speelt een steeds belangrijkere rol in Nederland De innovatieve Combitrains met hun uitschuifbare asstel hebben daarin een belangrijke positie. De Combitrains zijn flexibel inzetbaar binnen een bestaand wagenpark en hebben bij volledige inzet een korte terugverdientijd. Van den Broek Logistics i... Lees meer »

Europese primeur: online TRAILERCONFIGURATOR

Europese primeur: online TRAILER CONFIGURATOR met prijzen Door de sterke opkomst van internet de laatste twee decennia is het aankoopproces sterk veranderd. Steeds meer mensen laten zich online informeren voordat ze aankopen doen, ook de trailerbranche ontkomt daar niet aan. Dat is voor Tracon Ecoc... Lees meer »

Snelle levering: slechts 6 weken

Snel rijden? Standaard schuifzeilopleggers met slechts 6 weken levertijd! Tracon heeft vanaf nu de mogelijkheid om standaard starre schuifzeilopleggers binnen 6 weken te leveren. De Baseline oplegger met koppelhoogte 1.15m. Door het op voorraad produceren van halffabrikaten kunnen wij deze snel lev... Lees meer »

Tracon Ecocombi en DAKAR

Dakarspeed Van den Heuvel is er klaar voor! Eind september was Van den Heuvel met zijn Dakartruck in Giessen aanwezig bij de Racedemo-dag georganiseerd door de KMEG. Op deze dag heeft Van den Heuvel samen met de Dakartrucks van Veka en Van den Bosch demonstraties gegeven. Mede door het mooie weer k... Lees meer »

LZV in Belgie is weer een stap dichterbij!

De transporteurs in België zijn al voorbereidend bezig. Zij willen er helemaal klaar voor zijn als het zover is. Maar hoever is het eigenlijk? De federale overheid heeft inmiddels duidelijk de kaders gesteld waar het getrokken en trekkende materieel en de chauffeurs aan dienen te voldoen. Na be... Lees meer »

In gebruik genomen: Oplegger met Joloda voor Van Uden / Remia

Van Uden heeft vandaag een speciale oplegger in gebruik genomen met een Joloda automatisch laad- en lossysteem. De oplegger wordt ingezet voor het transport van sauzen van de Remiafabriek in Den Dolder naar het warehouse van Van Uden in Soesterberg. Het laad- en lossysteem van Joloda sluit aan bij h... Lees meer »

Vos Transport uit Deventer neemt eerste Tracon LZV Combitrain in ontvangst

Vos Transport uit Deventer heeft haar eerste Tracon LZV Combitrain in gebruik genomen. De tweede staat ook klaar om afgeleverd te worden. De Combitrains worden getrokken door Scania Euro 6 trekkers zodat het geheel een duurzame  en efficiënte combinatie vormt. Geheel in lijn met de Vos str... Lees meer »

Thermisch verzinkt voor een lange levensduur

Voor een geringe meerprijs is het mogelijk om een Tracon thermisch te laten verzinken. Na de productie van het chassis wordt deze in een bad met zink van 440 graden gedompeld. Hierdoor komt het zink ook op de moeilijk bereikbare plekken. Het zink gaat vervolgens een legering aan met het staal waardo... Lees meer »

"PRIMEUR Tracon Ecocombi voor D.J. Middelkoop

De groeiende lijst van LZV modellen heeft er een interessante variant bijgekregen. D.J. Middelkoop en Zn bv uit Nieuw-Vennep liet door Tracon Trailers een Ecocombi combinatie bouwen die bestaat uit een trekker, een kleiner-dan-city-oplegger en een 13,60 meter oplegger.Met laadkle... Lees meer »

Tracon Ecocombi levert serie van 18 LZV's

Komt u ook naar de Carrosserie Vakdagen in Gorinchem?Graag willen wij u daar ontmoeten om de mogelijkheden van onze trailers te bespreken. In Gorinchem laten wij op het buitenterrein 1 van de 18 LZV's zien die wij bouwen voor Stamhuis Retail Services B.V. Stamhuis is verantwoordelijk... Lees meer »

MEGA COMBITRAIN

Combitrain met schuifbaar asstel nu ook in MEGA SCHUIFZEIL uitvoering! Vanaf begin 2012 hebben wij ons assortiment Combitrains verder uitgebreid met de MEGA SCHUIFZEIL COMBITRAIN. Voor de transporteur die een Mega schuifzeil oplegger in LZV configuratie wil rijden is dit de ideale oplossi... Lees meer »

LZV voor Dasko / AH

RUIMTE BENUTTEN!! Transporterend Nederland klaagt steen en been over hoge dieselprijzen, lage vrachttarieven, filevorming en een dreigend chauffeurstekort. Ondanks de enorm aangetrokken transportmarkt wordt door al deze factoren vaak een rendement gehaald waar een ondernemer niet echt een warm gevo... Lees meer »

De nieuwe insteekdolly

De nieuwe insteekdolly Met de introductie van de insteekdolly heeft Tracon Ecocombi ALLE mogelijke LZV varianten in haar assortiment. Hierdoor kunnen wij u een eerlijk en compleet advies geven welke variant in uw situatie geschikt is. Na de gewone dolly/oplegger en de oplegger/wipkar introduceerde... Lees meer »

LZV ECOCOMBI definitief losgelaten in Nederland!

De LZV of ecocombi wordt definitief toegestaan op de Nederlandse wegen. Dat heeft minister Schultz van Haegen (Infra en Milieu) donderdagmorgen bekendgemaakt. Uit uitgebreide proeven blijkt dat dit type vrachtwagen zuiniger en dus goedkoper en schoner is dan gewone vrachtwagens. Met dit besluit loop... Lees meer »

Primeur 70" HighCube Container Combitrain

PRIMEUR! Eerste Tracon Ecocombi 70- voet ‘Highcube’ Combitrain te bewonderen op Hardenberg Eén van de meest voor de hand liggende toepassingsgebieden voor LZV is het containertransport. Containervervoerders waren daarom ook de eerste die massaal gebruik gingen maken van LZV... Lees meer »

Pieter Smit neemt 2 TRACON MEGA Combitrains in gebruik

De Pieter Smit Groep uit Nieuw-Vennep richt zich o.a. op logistieke diensten ten behoeve van theater, pop & rock, entertainment en motorsport. Hiervoor beschikt men over een grote vloot mega-trekkers en –opleggers. Omdat er bij grootschalige evenementen als popconcerten vaak enor... Lees meer »

Geranco uit Gameren zet de bloemetjes buiten

CO2 uitstoot schijnt goed te zijn voor de bloemen- en plantengroei, toch kiest Geranco bewust voor de eigenportemonnee. Door de enorme populariteit van het LZV-concept onder de bloemen- en plantenrijders lijkt het wel of LZV voor de bloemen- en plantensector is uitgevonden. Hoe meer karre... Lees meer »

Nieuwe Ecocombi voor Leo de Bruijn

Leo de Bruijn is al jarenlang een trouwe Tracon-rijder. Zoals bij veel collega vervoerders is ook hier het besef doorgedrongen dat een Ecocombi hét middel bij uitstek is om de kilometerkostprijs te verlagen. Leo de Bruijn gebruikt voor deze twee LZV-combinaties lage dollies en daarachte... Lees meer »

Eerste Ecocombi voor RTS/DPD

De huidige LZV-wetgeving leent zich bij uitstek voor het binnenlands vervoer van afzetcontainers en afzetbakken. Elke rit 50% meer lading meenemen? Dat wil toch iedereen! Rebro uit Sprundel is de eerste subcontractor bij opdrachtgever D.P.D. die hiermee van start is gegaan. Rebr... Lees meer »

DekaMarkt / Dirk van den Broek start met eerste Ecocombi

Dat de prijzenoorlog in de supermarkten weer in volle hevigheid is losgebarsten zal niemand ontgaan zijn. Om een oorlog te kunnen winnen zijn goede wapens nodig. Deze Ecocombi is zo’n uitstekend wapen. Transportkosten maken een belangrijk deel uit van de kostprijs van een artikel in... Lees meer »

Nieuwe LZV-combi's voor Moeijes Internationale Transporten

Moeijes grootvolume LZV concept krijgt vervolg met een order voor 6 nieuwe combinaties. Een half jaar nadat Moeijes uit Zwaag, de eerste 2 Tracon LZV-combi’s in gebruik genomen heeft, is de balans van dit nieuwe concept opgemaakt. De opgedane ervaring is dusdanig positief dat Tr... Lees meer »